Tuomas Piispanen

Tuomas Piispanen

Founder
WWW-projektit
Kirjalliset tuotokset

WWW-projektit

Zenniz-järjestelmän käyttöliittymä, 2014-

ite wiki

Zenniz on uudentyyppinen tracker-järjestelmä (vielä kehitteillä) tennishalleihin, joka mahdollistaa pallon liikkeiden seuraamisen ja pelin analysoinnin. Järjestelmä koostuu kentälle asennettavista antureista sekä kosketusnäytöllisestä tietokoneesta. Järjestelmällä voidaan mitata lyöntien nopeuksia ja kerätä monipuolisesti dataa pelaajien pelistä. Järjestelmä on suunnattu niin harrastajille, huippupelaajille kuin valmentajillekin. Olen ollut mukana suunnitelemassa järjestelmää sekä kehittämässä siihen käyttöliittymää.

http://www.zenniz.com

Ite wiki -markkinapaikka, 2013-2014

ite wiki

Ite wiki on it-alan markkinapaikka, jossa it-toimittajien ja -tilaajien on mahdollista kohdata. Palveluun on kerätty tietoa it-alan yrityksistä ja näiden referensseistä. Yrityksiä on mahdollista hakea monipuolisilla hakutoiminnoilla. It-yrityksille on jaettu palveluun tunnukset, joilla voivat päivittää omia tietojaan sekä lisätä omalle sivulleen uusia referenssejä ja blogi-tyyppisiä päivityksiä.

http://www.itewiki.fi

HSL Reittiopas uudistus, 2012

reittiopas

Reittioppaan käyttöliittymä uudistettiin vuonna 2012 osana HSL:n verkkopalveluiden konseptiuudistusta. Olin uudistamassa Reittioppaan käyttöliittymää työsuhteessa Logicalla. Tein ison osan uudistuksesta itsenäisesti, lisäksi koordinoin muita kehittäjiä. HSL:n reittiopas on yksi Suomen suosituimmista nettipalveluista ja Taloustutkimuksen tekemän selvityksen mukaan Suomen toiseksi arvostetuin verkkobrändi (Googlen jälkeen). Reittioppaalla on yli 150000 käyttäjää päivässä ja se on järeä järjestelmä.

http://www.reittiopas.fi

Fillaristit.fi, 2011-2012

fillaristit

Fillaristit on Liikenneviraston ja kolmen kaupungin rahoittama kokeellinen sosiaalisen median palvelu pyöräilijöille. Palvelun avulla pyöräilijät voivat verkottua keskenään ja jakaa kiinnostavia paikkoja, reittejä, kuvia ym. Palvelun tavoitteena on ollut lisätä pyöräilijöiden yhteisöllisyyttä ja sitä kautta pyöräilyn suosiota. Tein tämän palvelun ollessani työsuhteessa Logicalla.

http://www.fillaristit.fi

Oma Reittiopas + HSL kertakirjautuminen, 2011-2012

fillaristit

Oma Reittiopas on HSL:n nettipalveluiden käyttämä yhteinen kirjautumispalvelu. Rekisteröitymällä palveluun käyttäjät voivat tallentaa omia matkustustottumuksiaan kuten suosikkireittejä, -linjoja ja -pysäkkejä. Tämän jälkeen voidaan käyttäjälle näyttää matkustajainformaatiota mukautetusti eri palveluissa tämän tallentamien tietojen perusteella. Oma reittioppaaseen sisältyy kertakirjautumisjärjestelmä (Single Sign-on), joka mahdollistaa että käyttäjä pysyy kirjautuneena siirtyessään eri palveluiden välillä. Kertakirjautumisjärjestelmä on tehty hyödyntäen SAML-protokollaa ja määrittelyitä.

https://oma.reittiopas.fi

Tampereen joukkoliikenteen linjakartta, 2012

tampere linjakartta

Tampereen sähköinen linjakartta helpottaa joukkoliikenteen käyttäjiä löytämään bussireittejä kaupungin ja lähikuntien alueella. Palvelun avulla pääsee myös selaamaan bussien aikataulutietoja. Palvelun toteutuksessa on hyödynnetty runsaasti AJAX-tekniikoita. Tein tämän palvelun ollessani työsuhteessa Logicalla.

http://linjakartta.tampere.fi

Tampereen joukkoliikenteen reaaliaikapalvelu Lissu, 2011

lissu

Lissu liikenteenseuranta on Tampereen joukkoliikenteen reaaliaikatietopalvelu. Palvelun avulla joukkoliikenteen käyttäjien on mahdollista tutkia bussien sijainteja kartalla sekä hakea saapumiaikaennusteita pysäkeille. Lissu kuuluu osaksi suurempaa IJ2010-hanketta, jossa Logica toimitti Tampereen kaupungille reaaliaikaisen matkustaja- ja liikennevaloetuusjärjestelmän. Hankeen arvo on sen elinkaaren aikana noin 6 miljoonaa euroa. Reealiaikajärjestelmän tiedoista hyötyy päivittäin tuhannet joukkoliikenteen käyttäjät. Olen tehnyt palveluun myös mobiilikäyttöliittymän sekä virtuaalimonitoriliittymän (liittymä isoille näyttötauluille, joita mm. asemilla ja kauppakeskuksissa) .

http://lissu.tampere.fi

Reittiopas kehittäjärajapinta, 2011

lissu

HSL tilasi Logicalta vuonna 2011 Reittioppaan avoimen kehittäjärajapinnan suunnittelun ja toteutuksen. Työssä päivitettiin vanha kehittäjärajapinta uuteen versioon, joka edesauttoi uudenlaisten sovellusten kehittämistä reittioppaan tarjoamien tietojen avulla. HSL sai APIsta MikroPC -lehdeltä vuoden tietotekniikkailmiö -palkinnon. Reittiopas APIa käyttää n. 600 kehittäjää ja sen päälle on syntynyt runsaasti mm. mobiilisovelluksia. Olin mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa tätä rajapintaa ollessani työsuhteessa Logicalla.

http://developer.reittiopas.fi

Tampereen joukkoliikenteen pysäkkiaikataulut, 2011

tre_pysakkiaikataulu

Tampereen kaupunki tilasi Logicalta 2011 paperisten aikataulujen tulostuspalvelun. Työhön kuului uusien (moniväristen) aikataulupohjien suunnittelu sekä itse tulostuspalvelu, jolla aikatauluja voidaan tulostaa jakolistoiksi jaettavaksi pysäkkikatoksiin. Tampereella on n. 1000 bussipysäkkiä. Vastasin Logicalla tästä projektista ja suunnittelin palvelun. Uusia aikatauluja on mahdollista ladata PDF-muodossa Tampereen aikataulusivujen kautta.

Tampereen joukkoliikenteen aikataulusivut, 2010

tre_aikataulut

Tampereen kaupunki tilasi Logicalta 2010 uudet joukkoliikenteen aikataulusivut. Sivujen kautta matkustajat voivat hakea Tampereen alueen bussien linja- ja pysäkkiaikatauluja. Sivuilla voi myös mm. hakea pysäkkejä kartalta sekä tulostaa aikatauluja PDF-muotoon. Sivustoon kuuluu lisäksi mobiiliversio sekä oma datanlataaja. Aikataulusivuja käyttää n. 10000 matkustajaa päivässä. Vastasin tästä projektista Logicalla.

http://aikataulut.tampere.fi

Jyväskylän liikenteen bussien reaaliaikaseurantatyökalu, 2009

jkl_bussimonitori

Työssä suunniteltiin ja toteutettiin Jyväskylän liikenteelle karttapohjainen palvelu, jonka avulla ajomestareiden on mahdollista seurata bussien liikkumista kartalla sekä niiden pysymistä aikataulussa. Työkalu integroituu Jyväskylän kaupungin reaaliaikaiseen informaatio- ja näyttöjenohjausjärjestelmään. Ajomestarit hyödyntävät työkalua myös kuljettajien koulutuksessa. Toteutin tämän palvelun Jyväskylän kaupungille työsuhteessa Logicalla.

HSL Reittioppaan käyttöliittymäpäivitys, 2008

reittiopas

Tässä työssä päivitettiin Reittioppaan käyttöliittymä HSL:n toimittamien konseptikuvien mukaisesti. Käyttöliittymässä siirryttiin hyödyntämään ajax-tekniikoita sekä karttamoottori vaihdettiin avoimen lähdekoodin OpenLayersiin. Olin mukana toteuttamassa uudistusta osana kehitystiimiä.

http://www.reittiopas.fi

Nosturi / Elmu ry nettisivut, 2007

elmu

Suunnittelin ja toteutin Elävän musiikin yhdistyksen (Elmun) sekä Nosturin uudet kotisivut oman firmani puolesta. Sivut on rakennettu Drupal-sisällönhallintajärjestelmän päälle. Sivuille on kehitetty monipuolisia toimintoja kuten kuten keikkakalenteri, keskustelufoorumi, kuvagalleria ym.

http://www.elmu.fi

Yllläskulta lomamökit, 2007

yllaskulta

Tein kotisivut ylläksellä sijaitseville lomamökeille. Sivuihin kuuluu mökkien varausjärjestelmä, jonka avulla omistajien on mahdollista hallita varauksia.

http://www.yllaskulta.net

TSG Test Solutions nettisivut/intranet, 2006

tsg

TSG on 80 työntekijän yritys IT-alalla, jolle toteutin www-sivut sekä intranetin. Intranet sisältää yrityksen sisäisen www-sivujen lisäksi mm. sisäisen blogin, dokumenttiarkiston, kuvapankin, tapahtumakalenterin sekä käyttöomaisuuden hallintatyökalun (asset manager). Sivut on rakennettu Drupal-sisällönhallintajärjestelmän päälle. Sivut eivät ole enää käytössä, koska TSG myytiin HiQ Solutionsille.

http://www.tsgtestsolutions.fi

HVS-Tennis nettisivut, 2005

hvs

HVS on Suomen suurin tennisseura, jolle suunnittelin ja toteutin uudet nettisivut. Tein sivuston Drupal-sisällönhallintajärjestelmän päälle, jotta seuran työntekijät voivat itse ylläpitää sivuja. Tein sivuille myös mm. tapahtumakalenterin, jonka avulla seuran jäsenet voivat ilmoittautua tapahtumiin ja treeneihin. Tekemäni sivut on nyt korvattu uusilla (4/2013).

http://www.hvs-tennis.fi

IPP Open ATP-tennisturnaus, 2004-2009

ipp

Toteutin ja ylläpidin useana vuonna Suomen suurimman tennisturnauksen kotisivuja. Turnaus pelataan aina syksyisin. Tein sivut aluksi Joomla- ja sen jälkeen Frog CMS -sisällönhallintajärjestelmän päälle.

http://www.ippopen.net

Teekkaritennis nettisivut, 2003

tete

Tein Teekkaritennikselle itsepäivitettävät nettisivut opiskeluaikoinani. Sivut on tehty Joomla-sisällönhallintajärjestelmän päälle. Olen toteuttanut Joomlan päälle joitain omia lisäosia kuten tapahtumakalenterin, uutiskirjeiden tilaustoiminnot ym.

http://www.tete.fi

Talin Tenniskeskus nettisivut, 2002-

tali

Talin Tenniskeskus on Suomen suurin tenniskeskus, jonka nettisivut toteutin vuonna 2002. Olen myös ylläpitänyt sivuja siitä lähtien. Tenniskeskuksen henkilökunta voi ylläpitää sivuja itse toteuttamieni hallintatyökalujen avulla.

http://www.talintenniskeskus.fi

Buusti.net, 2002-

buusti

Oma yritys, jonka puolesta olen tehnyt nettisivuprojekteja. Perustettu vuonna 2002. Buusti.net -sivuihin kuului aikaisemmin lahjatavarakauppa, jonka kautta myin lahjatavaroita (asiakkaan omilla painatuksilla). En ole enää jatkanut tätä toimintaa. 

http://www.buusti.net

Kirjalliset tuotokset

Kansallisen ennusterajapinnan määrittely, LVM, 2010

Tein Logicalla kansallisen määrittelyn joukkoliikenteen reaaliaikajärjestelmien ennusteaikarajapinnoista. Määrittely ottaa kantaa mm. siihen, mikä on suositeltava tapa toteuttaa rajapintoja taustajärjestelmiin, jotka toimittavat reaaliaikatietoja pysäkkinäytöille ja liikennevälineiden sisänäytöille. Määrittelyn tavoite on eri toimittajien järjestelmien ja laitteiden yhteensopivuus. Työn tilaajana toimi Liikenne- ja Viestintäministeriö.

http://www.kalkati.net/content/ltk/data/JulkinenLM/Joukkoliikenteen_ke/ennusterajapinta-tekninenmaarittely-v1.0.pdf

Diplomityö: Business Process Management - State of the art Technologies, TKK, 2008

Diplomityöni aiheesta liiketoimintaprosessien mallinnus, määrittely ja automatisointi yrityksissä tietotekniikan näkökulmasta sekä siihen liittyvistä teknologioista (SOA, Web Services, BPM, BPEL, BPMN, EAI ym.). Työ on tehty Teknillisen Korkeakoulun HIIT:n (Helsinki Institute of Information Technology) laitoksella.

http://www.tuomas-p.com/wp-content/tuomas-p/files/bpm-state_of_the_art_technologies.pdf

SOA/BPEL-esitelmä, Comarch, 2006

Pitämäni esitelmä työharjoitteluni päätteksi Comarchilla. Esitelmä käsittelee palveluarkkitehtuureja, web-palveluita ja niiden orkesterointia BPEL-työkaluilla. 

http://www.tuomas-p.com/wp-content/tuomas-p/files/bpel_research.pdf

Verkko-oppimisympäristöt, TKK, 2006

Tekemäni tutkimus verkko-oppimisympäristöistä TKK:n viestintätekniikan harjoitustyöt -kurssilta. 

http://www.tuomas-p.com/wp-content/tuomas-p/files/verkko-oppimisymparistot.pdf

Sisällönhallintajärjestelmät, TKK, 2006

Tekemäni tutkimus www-pohjaisista open source -sisällönhallintajärjestelmistä TKK:n viestintätekniikan harjoitustyöt -kurssilta. 

http://www.tuomas-p.com/wp-content/tuomas-p/files/sisallonhallintajarjestelmat.pdf