Webguru logo

Elementor on visuaalinen sivurakentaja WordPressiin, jonka avulla on helppoa rakentaa moderneja ja näyttäviä verkkosivustoja. Mielestämme se on ehkä paras tapa tänä päivänä rakentaa WordPress-sivustoja.

Mikä on Elementor?

Elementor on WordPressiin lisäosana asennetteva visuaalinen sivunrakentaja, jonka avulla voi luoda näyttävämpiä ja monipuolisempia sivuja kuin WordPressin vakioeditoreilla (Gutenberg- tai classic). Elementorilla voi suunnitella sivuja kokonaan drag&drop-tyylisesti ja sivujen muokkaus ei vaadi erityistä teknistä tietämystä tai ohjelmointitaitoja. Elementorin sivumuokkaimessa sivu näyttää samalta kuin se näyttäisi varsinaisena sivuna ja muutokset näkee reaaliaikaisesti (wysiwyg).

Elementor on maksullinen lisäosa (49 €) WordPressiin, mutta siitä on tarjolla myös ilmainen versio (joka tosin melko rajoittunut).

Elementor esittelyvideo

Elementorin isoimmat edut

  • Elementorin ehkä isoin etu on sen helppous sivujen käyttäjän näkökulmasta. Jos sivut on tehty Elementorilla, niitä pystyy tämän jälkeen hallitsemaan varsin helposti myös ei-tekniset henkilöt. Vakioeditorilla tehtyjä sivuja on usein ei-teknisten henkilöiden varsin vaikeaa hallita, etenkin jos sivut sisältää monimutkaisia koodilla tehtyjä osioita.
  • Elementorilla pystyy tekemään huomattavasti näyttävämpiä ja monipuolisempia yksittäisiä sivuja kuin WordPressin peruseditorilla. Elementorissa on yli 50 erilaista elementtiä, joita pystyy lisäämään sivuille helposti drag&drop-tyylisesti. Esim. kuvagallerian, videosoittimen tai uusimmat artikkelit -osion lisääminen mille tahansa sivulle onnistuu varsin helposti.
  • Elementor-sivut toimii nopeasti. Vaikka Elementor on varsin monipuolinen, silti sillä tehdyt sivut latautuu varsin nopeasti.
  • Elementorilla voi käyttää myös sivuston sivupohjan suunnittelussa ja käyttää sitä yleisien WordPress-teemojen sijasta.

Elementoria voi käyttää teeman sijasta

Nykyään Elementoria voi käyttää myös sivuston sivupohjan suunnittelussa ja sillä voi suunnitella sivuille myös headerin, footerin, navigointivalikot ja sivupalkin. Tämä tarkoittaa sitä, että sivuja varten ei välttämättä tarvitse hankkia hienoa ja maksullista erillistä teemaa (esim. theme forestista), vaan voidaan käyttää jotain yksinkertaista ja ilmaista perusteemaa (esim. Elementor Hello tai Astra) ja suunnitella Elementorilla sivuille em. asiat sivuille. Sivuista tulee näin yleenä aika paljon yksinkertaisemmat verrattuna jos sivuilla käytetään jotain monimutkaista valmisteemaa (joista puhutaan monesti ”monsteriteemoina”).

Elementorissa tulee iso määrä valmiita pohjia yksittäisiä sivuja varten, joilla voi tehdä helposti esim. ravintolan ruokalista -sivun, yrityksen henkilökunta -sivu, laskeutumissivun ym.

Elementor vs. muut sivurakentajat

WordPressiin on saatavilla monia muitakin sivurakentajia kuten WPBakery, Beaver ja Divi, mutta mielestämme Elementor on näistä paras. Beaverissa on myös näyttävä visuaalinen wysiwyg-tyylinen editori, mutta siinä on vähemmän ominaisuuksia ja sivujen suunnittelu on rajoitetumpaa. Divi ja Wpbakery taas ovat mielestämme hieman vanhanaikaisia ja niissä sivuja ei pysty suunnittelemaan samalla tavalla visuaalisesti, vaan suunnittelu vaatii selvästi enemmän teknisiä taitoja. Lisäksi ne on melko raskaita ja sivut latautuu yleensä hitaammin kuin Elementorilla tehdyt sivut.

Jaa artikkeli: 

Tuomas P

Tuomas P

Terve, olen Tuomas eli Webguru ja kirjoitan aiheista, jotka liittyvät verkkosivujen kehittämiseen, sovelluskehitykseen, hakukoneoptimointiin ja digimarkkinointiin. Ota yhteyttä, jos yrityksesi tarvitsee apua kotisivujen kanssa!