Webguru logo
WordPress logo sinisellä taustalla

Listasimme 10 hyvää syytä miksi kannattaa käyttää WordPressiä nettisivujen alustana. Ole hyvä!

1 WordPress on avointa lähdekoodia ja helposti räätälöitävissä

Koska WordPress perustuu avoimeen lähdekoodiin ja on täysin ilmainen ohjelmisto, sivuillesi ei tule lisähintaa ohjelmistojen lisenssimaksuista, vaan maksat ainoastaan sivujen ylläpidosta. Voit myös koska tahansa räätälöidä koodia täysin omiin tarpeisiisi. Tämä ei onnistu suljetuissa ohjelmistoissa ja pilvipalveluissa.

2 WordPress on helppokäyttöinen

Yksi tärkeimmistä syistä miksi WordPressistä on tullut niin suosittu, on sen helppokäyttöisyys. WordPressin hallintapaneeli on selkeä ja aloittelijakin oppii sen käytön nopeasti. WordPressin avulla voit keskittyä olennaiseen eli sisällön tuottamiseen sivuillesi ja unohtaa vaikean teknisen säätämisen.

Nykyään WordPress-sivuja voi rakentaa täysin wysiwyg-tyylisesti, jos käyttää jotain sivurakentaja-lisäosaa kuten Elementoria. Tällöin myös ei-tekniset henkilöt voivat tehdä sivustolle helposti graafisesti näyttäviä sivuja.

3 WordPress sopii (lähes) kaikkeen

Vaikka WordPress on alkujaan tarkoitettu blogialustaksi, sopii se nykään lähes kaikenlaisten sivustojen rakentamiseen. Sillä voi rakentaa esim verkkokauppoja, kuva/videopalveluita, hakemistopalveluita, jäsenyyteen perustuvia sivustoja (esim. verkko-opiskelu), wiki-sivustoja, varauspalveluita – on välillä ällistyttävää nähdä mitä kaikkea WordPressillä on pystytty tekemään.

4 WordPress-sivustot ovat Google-optimoituja jo valmiiksi

Hyvä Google-näkyvyys on tänä päivänä ensiarvoisen tärkeää lähes mille tahansa yritykselle. Kun käytät WordPressiä, saat yleensä hyvin Googlen kanssa pelaavat sivut jo valmiiksi. WordPress tuottaa standardien mukaista html-koodia ja sivuille tulee oletusarvoisesti hyvä looginen rakenne. Lisäksi saat tuotettua sivuille helposti tarvittavia meta-tietoja.

Pelkästään vaihtamalla WordPressiin on todennäköistä, että yrityksesi parantaa jatkossa hakukonesijoituksissa. WordPressin lisäosilla, kuten Yoast:lla, voit hioa Google-näkyvyyttäsi vieläkin tarkemmin ja nostaa sijoituksia entisestään.

5 WordPress-sivuista saa helposti tyylikkäät teemojen avulla

WordPressiin on saatavilla tuhansia ilmaisia ja maksullisia sivuteemoja (sivupohjia), joiden avulla luot nopeasti ja helposti näyttäviä verkkosivustoja. Suurin osa teemoista on valmiiksi mobiilioptimoituja (responsiivisia), mikä tarkoittaa että sivusi näyttää hyviltä kaikilla päätelaitteilla. Laadukkaiden teemojen ja lisäosien hankkimiseen on verkossa olemassa hyvin toimiva markkinapaikka – Themeforest (Envato Market).

6 WordPressin lisäosilla lisää toimintoja

Tarvitsetko WordPress-sivuillesi palautelomakkeen, keskustelufoorumin, kuvagallerian, kävijätilastot, some-jakonapit, kartan tai kenties verkkokaupan? Ei hätää, WordPressiin löytyy tuhansia lisäosia, joiden avulla voit lisätä helposti uusia toiminnallisuuksia sivuillesi. Suurin osa näistä on täysin ilmaisia.

Hyvien lisäosien (ja teemojen) tarjonta on mielestämme yksi tärkeimmistä WordPressin ominaisuuksista, mikä tekee siitä parhaan alustan nettisivuille. Hyvien lisäosien avulla on mahdollista säästää merkittävästi aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä, kun uusia toimintoja ei tarvitse kehitää itse.

7 WordPressillä on laaja kehittäjäyhteisö

Koska WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (> 80% markkinaosuus) ja sitä käyttää valtava määrä ihmisiä, tarkoittaa se sitä, että jos haluat ulkoistaa sivustosi ylläpitoa, sisältöä tai suunnittelua, on paljon kehittäjiä, kirjoittajia, toimittajia ja suunnittelijoita valmiina auttamaan sinua.

Toisaalta jos haluat kehittää sivustoasi itse, on verkossa saatavilla todella paljon materiaalia kuten tutoriaaleja, lisäosia, teemoja ja koodia. WordPressin keskustelufoorumeilta löydät myös helposti apua kaikissa ongelmatilanteissa.

8 WordPress on turvallinen

WordPressiä on mielestämme erittäin turvallista käyttää, kunhan vain muistaa pitää ohjelmistopäivityksistä huolta ja välttää vähemmän tunnettuja lisäosia. Vaikka WordPressistä löytyy välillä tietoturva-aukkoja (onhan se maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä ja hakkereiden mielenkiinnon kohde), turva-aukot paikataan yleensä hyvin nopeasti yhteisön voimin. Jos jollekin WordPress-sivusto on onnistuttu murtautumaan, on melkeinpä aina ollut kyse siitä että sivuston ylläpitoa on laiminlyöty.

Meillä Webgurun asiakkaana sinulla ei ole tätä huolta, koska hoidamme tarvittavat päivitykset puolestasi, WordPressin päivitykset, lisäosien päivitykset, teemojen päivitykset, palvelimen päivitykset – kaiken.

9 WordPress päivittyy jatkuvasti ja päivitykset ovat taaksepäin yhteensopivia

WordPress päivittyy usein ja uusien päivityksien mukana tulee usein hyödyllisiä uusia toimintoja, jotka tekee siitä entistäkin paremman. Lisäksi koska WordPress on niin suosittu, sinulla ei ole myöskään pelkoa siitä että sen kehitys loppuisi lähitulevaisuudessa toisin kuin muiden alustojen kanssa.

Yksi parhaista puolista WordPressissä verrattuna muihin alustoihin on, että sen päivitykset ovat aina taaksepäin yhteensopivia. Tämä tarkoittaa sitä, että voit päivittää sitä huoletta uudempaan versioon ilman pelkoa että joku rikkoontuisi tai että koodeja pitäisi muokata. Useimpien muiden alustojen kanssa asia ei ole näin, vaan päivittäminen pääversioiden välillä vaatii isoja muutoksia koodeihin. Tällöin vaarana on että jäädään jumiin vanhentuneen alustan kanssa, johon ei välttämättä saa enää edes tietoturvapäivityksiä.

10 WordPress on teknisesti hyvin suunniteltu

Vaikka WordPress on alkujaan esitelty jo vuonna 2003, se on kestänyt todella hyvin aikaa. Tämä on pääosin siksi, että se on suunniteltu teknisesti varsin hyvin.  Sekä WordPressin ohjelmistoarkkitehtuuri että tietokantarakenne on alun perin suunniteltu fiksusti niin, että sen kaikkia toimintoja voidaan helposti muokata ja laajentaa.

Tarvitseeko yrityksesi WordPress-kotisivut? Klikkaa linkkiä lue lisää mitä Webguru voi tarjota yrityksellesi.

Jaa artikkeli: 

Tuomas P

Tuomas P

Terve, olen Tuomas eli Webguru ja kirjoitan aiheista, jotka liittyvät verkkosivujen kehittämiseen, sovelluskehitykseen, hakukoneoptimointiin ja digimarkkinointiin. Ota yhteyttä, jos yrityksesi tarvitsee apua kotisivujen kanssa!