10 syytä miksi valita WordPress

WordPress logo sinisellä taustalla
10marras, 2016

Listasimme 10 hyvää syytä miksi kannattaa käyttää WordPressiä nettisivujen alustana. Ole hyvä!

1 WordPress on ilmainen ja avointa lähdekoodia

Koska WordPress perustuu avoimeen lähdekoodiin ja on täysin ilmainen ohjelmisto, sivuillesi ei tule lisähintaa ohjelmistojen lisenssimaksuista, vaan maksat ainoastaan sivujen ylläpidosta. WordPressiin on lisäksi tarjolla suuri määrä täysin ilmaisia lisäosia ja sivupohjia (teemoja).

2 WordPress on helppokäyttöinen

Yksi tärkeimmistä syistä miksi WordPressistä on tullut niin suosittu, on sen helppokäyttöisyys. WordPressin hallintapaneeli on selkeä ja aloittelijakin oppii sen käytön nopeasti. WordPressin avulla voit keskittyä olennaiseen eli sisällön tuottamiseen sivuillesi ja unohtaa vaikean teknisen säätämisen.

3 WordPress sopii (lähes) kaikkeen

Vaikka WordPress on alkujaan tarkoitettu blogialustaksi, sopii se nykään lähes kaikenlaisten sivustojen rakentamiseen. Sillä voi rakentaa esim verkkokauppoja, kuva/videopalveluita, hakemistopalveluita, jäsenyyteen perustuvia sivustoja (esim. verkko-opiskelu), wiki-sivustoja, varauspalveluita – on välillä uskomatonta nähdä mitä kaikkea WordPressillä on pystytty tekemään.

4 WordPress-sivustot ovat Google-optimoituja jo valmiiksi

Hyvä Google-näkyvyys on tänä päivänä ensiarvoisen tärkeää lähes mille tahansa yritykselle. Kun käytät WordPressiä, voit olla huoleti, sillä WordPress-sivustot ovat google-optimoituja jo lähtökohtaisesti. WordPressin suunnittelussa on otettu huomioon hyvä hakukonenäkyvyys ja WordPressin tuottama html-koodi on standardien mukaista, sivuilla on oletuksen hyvä looginen rakenne sekä meta-tiedot ovat valmiiksi asetettuina. Pelkästään vaihtamalla WordPressiin on todennäköistä, että yrityksesi nousee jatkossa korkeammalle hakutuloksissa. WordPressin lisäosilla, kuten Yoast:lla, voit hioa Google-näkyvyyttäsi vieläkin tarkemmin ja nostaa sijoitustasi.

5 WordPress-sivuista saa helposti tyylikkäät teemojen avulla

WordPressiin on saatavilla tuhansia ilmaisia ja maksullisia sivuteemoja (sivupohjia), joiden avulla luot nopeasti ja helposti näyttäviä verkkosivustoja. Suurin osa teemoista on valmiiksi mobiilioptimoituja (responsiivisia), mikä tarkoittaa että sivusi näyttää hyviltä kaikilla päätelaitteilla. Laadukkaiden teemojen ja lisäosien hankintaan on verkossa olemassa hyvin toimiva markkinapaikka – Themeforest (Envato Market).

6 WordPressin lisäosilla lisää toimintoja

Tarvitsetko WordPress-sivuillesi palautelomakkeen, keskustelufoorumin, kuvagallerian, kävijätilastot, some-jakonapit, kartan tai kenties verkkokaupan? Ei hätää, WordPressiin löytyy tuhansia lisäosia, joiden avulla voit lisätä helposti uusia toiminnallisuuksia sivuillesi. Verrattuna muihin alustoihin, hyvien lisäosien (ja teemojen) saatavuus on mielestämme yksi tärkeimmistä WordPressin valttikorteista. Hyvien lisäosien avulla on mahdollista säästää merkittävästi aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä, kun uusia toimintoja ei tarvitse kehitää itse.

7 WordPressillä on laaja yhteisö

Koska WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (> 80% markkinaosuus) ja sitä käyttää valtava määrä ihmisiä, tarkoittaa se sitä, että jos haluat ulkoistaa sivustosi ylläpitoa, sisältöä tai suunnittelua, on paljon kehittäjiä, kirjoittajia, toimittajia ja suunnittelijoita valmiina auttamaan sinua. Toisaalta jos haluat kehittää sivustoasi itse, on verkossa saatavilla valtava määrä WordPressiin liittyvää materiaalia kuten tutoriaaleja, lisäosia, teemoja ja koodia. Lisäksi WordPressin keskustelufoorumeilta saa aina helposti apua ongelmatilanteissa.

8 WordPress on turvallinen

WordPressiä on mielestämme erittäin turvallista käyttää, kunhan vain muistaa pitää ohjelmistopäivityksistä huolta ja välttää vähemmän tunnettuja ja riskialttiita lisäosia. Vaikka WordPressistä löytyy välillä tietoturva-aukkoja, onhan se maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (ja hakkereiden suuri mielenkiinnon kohde), turva-aukot paikataan yleensä hyvin nopeasti yhteisön voimin ennen kuin mitään vaaraa ehtii syntyä.

Voidaan sanoa että oikeastaan aina, jos jollekin WordPress-sivusto on onnistuttu murtautumaan, kyse on ollut juuri siitä että sivuston päivityksistä ei ole pidetty huolta tai on käytetty turvattomia lisäosia.

Meillä Webgurun asiakkaana sinulla ei ole tätä huolta, koska hoidamme tarvittavat päivitykset puolestasi, WordPressin päivitykset, lisäosien päivitykset, teemojen päivitykset, palvelimen päivitykset – kaiken.

9 WordPress päivittyy jatkuvasti ja päivitykset ovat taaksepäin yhteensopivia

WordPress päivittyy usein ja uusien päivityksien mukana tulee siihen usein myös kokonaan uusia toimintoja, jotka tekee siitä entistä paremman. Lisäksi koska WordPress on niin suosittu, sinulla ei ole myöskään pelkoa siitä, toisin kuin muiden alustojen kanssa, että sen kehitys loppuisi lähitulevaisuudessa.

Yksi parhaista puolista WordPressissä on verrattuna moniin muihin alustoihin on se, että päivitykset ovat huomaamattomia ja taaksepäin yhteensopivia. Tämä tarkoittaa sitä, että WordPressin voi päivittää uusimpaan versioon ilman huolta että päivitykset rikkoisi jotain tai että sinun tarvitsisi itse muokata koodeja jotenkin. Monien muiden alustojen kanssa asia ei ole näin ja päivittäminen pääversiosta toiseen ei onnistu ilman isompaa remonttia sivuilla. Tällöin vaarana on että jäädään jumiin vanhan version kanssa, johon ei pahimmillaan kohta saa enää edes tietoturvapäivityksiä.

10 WordPress on teknisesti hyvin suunniteltu

Vaikka WordPress on alkujaan esitelty jo vuonna 2003, se on kestänyt todella hyvin aikaa. Tämä on pääosin siksi, että se on suunniteltu teknisesti varsin hyvin.  Sekä WordPressin ohjelmistoarkkitehtuuri että tietokantarakenne on alun perin suunniteltu fiksusti niin, että sen kaikkia toimintoja voidaan helposti muokata ja laajentaa.

Tietoa kirjoittajasta
Terve, olen Tuomas eli Webguru ja kirjoitan tänne blogiin aiheista, jotka liittyvät nettisivujen tekemiseen, web-ohjelmointiin, digimarkkinointiin tai hakukoneoptimointiin.